Wednesday, December 1, 2010

Serabut & Stress!!!

Ohh..naseb la aku bukan jenis orang yang suke menyumpah seranah serte mancarut2 tak tentu pasal..
Ini kes start dari saat aku hampir2 nak balik dari opis sampai la ke sekarang..

Aku ke yang tak sabar atau...bilemane perkare2 tersebut terjadi:

1. P&C tapi cukup wat aku sedeh, serabut, tak tau nak wat ape.

2. P&C tapi masih aku boleh 'melantak p kan' mende ni

3. P&C, tetapi cukup membuat aku kecik ati serte merajuk n nyaris ke makan hati

4. Ujan lebat yang mengakibatkan jem teruk lalu mendapat kol dari bonde menyuruh tolong beli tiket wayang tuk adik2 

5. Dari tol Bukit Raje ke Jusco Bukit Raje yang sekangkang kere tu mengambil mase 45minit

6.  Sampai ke Jusco tu masuk2 beratur opkos nye panjang

7. Sampai kat depan kaunter cerite yang nak tgk tu full house plak

8.  Line Maxis hanye emergency ketike kat depan orang jual tiket nak wat kol tanye nak tgk cite pe plak

9, Aku kene keluar dari situ tuk dapatkan coverage. opkos kene beratur balik kan nanti

10. Mase tu aku baru perasan sume Movie2 tu dorang just tampal kat kertas A4 yang dah berconteng2 marker tuk tarikh. (sebab tempat tu tengah renovate)

11. Kol ayah dah masing2 sume tak leh nak decide tengok cite ape.

12.  Sume cerite yang dorang nak tgk tu sampai petang n ade yang dah start

13.  Aku dibisingkan oleh mereke dengan mengatekan "kakak teruklah..kitorang dok umah je takde watpape pon cuti2"

14. Aku terus bayar tiket parking  n balik..tapi..masih jem lagi kat luar 

15.  Aku lalu tol yang mahal ke Port Klang RM2.70 aku memang bekire kalo nak bayar tol

16. Jalan gelap & ujan..

17. Sesat jap sebelum sampai umah

18. Sampai umah tengah mandi air takde

Amacam?terbaek tak..aku ingat dah pukul 1 pagi ke bile sampai umah..rase cam panjang je mase..

p/s: Sume tak jadi hal & terus menjadi perkare kecik je bagi aku kalo perkare ketige tu tak menggangu fikiran aku..serius aku sedih.:(((

p/s ii: Thanx to my fren sebab concern..sayang ko..aku ingat ko kol tadi sebab nak dengar gossip..;p..aku okey je..stress sikit..esok2 okey la..


p/s iii: Mase aku balik dorang pon dah g tgk kat bukit tinggi..huhhh..:(


p/s iv: Aku ingat aku dah tak sampai umah dah tadi mase sesat tu..:(


p/s v:  Tenet okey plak malam ni..ko macam tau2 je aku tengah nak hangen satu badankan.

Sape2 kawan2 yang takde blog, boleh komen gune Name/URL <--letak name je (Klik kat comment as tu pilih name/URL) (since ramai yang tanye..aku kasi tau la...;p)

4 comments:

Heidi Shafiq said...

hidup kene la mencabar sket.. :)

ija said...

its ok dayah..anggap je 2 dugaan..mayb something big yg ko nk dpt kn??chill dayah..:)

Luffy said...

woww...byk betol dugaan hang erk..
xpe2..kadang2 naseb kite x selalu baik..juz reda je kan..huhu..aku pon tension gak sebab block aku black out..haha

Hidayah Hanif said...

heidi..yepp btolll..;)

ija..thanx ija..sayang ko..mmmuaahhh...kehkehkeh..insyaAllah..aminn...aku menunggu2 ni..

luffy..redha je la labu..nak wat lagu mane kan..huhuhuhuu...ade tikus gigit wayer kot..hehehehee