Thursday, December 9, 2010

Berpeleseran di Kuala Selangor...;P

Hari minggu lepas, aku dan kawan2 ku semase kecil telah pulang ke tempat tumpah milo kami..iaitu Kuale Selangor..;)

Disebabkan Sabtu kami ade kenduri Abdah di K.Selangor & kenduri Huda Jamil pula di Ijok pade ahadnye, make kami telah menidurkan diri di rumah tumpangan yang terletaknye berdekatan Bukit Melawati & bersebelahan Maybank.

Sekitar Kenduri Abdah

 Naseb la sape yang takde dalam gambo2..hihii

Penyerahan Cek RM40juta pecah punggung ke Kuale Selangor kepade pengantin yang dah tukar baju..huhuhuuu

So pade malam harinye, kami telah makan malam di rumah Raihana Jamila yang terletaknye di Kuale Selangor.. mak dye bising2 nape kitorang tak tido umah tu je..

Sekitar makan Malam

Masing2 tgh lapar..huhuhuuuu

So pade malamnye..aku kami bercadang2 nak ke Taman kelip-kelip..tapi takot tutup pulak.. So si Zaza pon dirve la keretenye naik ke Bukit Melawati.

Perghh..kat atas tu..punye la gelap..jam dah pukul 12 lebeh malam..nyaris2 je aku bertukar menjadi cinderela..siap boleh sesat plak kat atas tu..kalo sorang tu..memang naye la weih..gelap lagi..takde orang lagi..dah la siang tu aku baru je cerite pasal dulu2 kat situ ade batu hampar tempat orang pancung kepale pastu darah tu siram kat keliling bukit..eeiii..atot makk..;p

Masing2 senyap je kat atas..aku pon tak berani nak snap2 gambo..kang tersnap mende lain kang..tak ke naye.. huhuu..Cehhh..memasing mase turun tu..baru la bersuare..nak naek sorang2 la hape la..tadi senyap je ye korang..cettt...

Dah alang2 ke K.Selangor..takkan nak tido awal2 plak..kitorang pon menuju ke Tesco Fun Fair. Mahal giler la weih..nak naek yang pelik2 kang seriau plak..kang tercampak ke tercabut ke..tak ke haru..;p

Sekitar Fun fair
Setelah terselamat turun dari Bukit Melawati hepi korang ye..kat atas tadi masing2 diam je ;p

Bes gak dah tue2 main bumper car

 Siap terseliuh urat kentut..


Eye On Kuale Selangor..;p

huhuuu...

So pelbagai perkare menarik yang terjadi sepanjang malam, dari berbual2 kosong, memakan daging sedare sendiri serte mengutuk diri sendri juge tak terlepas dalam topik2 perbincangan kami sebelum tido..;p

so esoknye..begerak la kami ke ijok..;p

Sekitar Kenduri Huda Jamil

berjumpe kawan2 yang lain

membuat halaqah sendiri..macam usrah kat mussola dah..

 tu dye Naqib kite pade hari itu yang memberi tazkirah..ko dok jauh2 pon nekman macam la orang tak tau ko dengan kitorang.. fue dekatnye ko..;p

 Tahniah..;))))

cantik kan..aku amik tau..;p

Bes giler weihh jupe kamu2 semue..rindu banget...nak jupe2 lagi...;))))))

p/s: pelbagai aktiviti yang dapat dilakukan bersame seperti lepak di dalam surau ketike hujan lebat dan juge dapat merase memakai cermin mate gergasi yang amat mahal hargenye & hanye terdapat di Kuale Selangor..& kadang2 Johor..;p



Sape2 kawan2 yang takde blog, boleh komen gune Name/URL <--letak name je (Klik kat comment as tu pilih name/URL) (since ramai yang tanye..aku kasi tau la...;p)

6 comments:

milah hasan said...

kenduri abdah kt tg. karang la.. sampai hati kate k.selangor.. haha.. lg satu, mase turun bukit melawatai, xde nampak kepala tergolek2 macam bola ke? hehehe... ade cite gak tuh... weeee~~! btw, i'm happy to hear that you enjoy those moments! XP

Hidayah Hanif said...

hahahahaaaa...tu la..sape suro ko tak datang..abdah wat kenduri kat k.selangor tau..tukar tempat..(kaver malu..ekekekekee)
ade je kepale golek2..aku terlupe nak letak part kitorang maen boling gune kepale orang..hehehehe...next time ko tak bawak aku jenjalan..memang laa..tak nak kawan..huhuhuhuuu

zFi said...

kau main2 ye dAYAHHH???????? aku taak terlibat dalam aktiviti bermain kepala orang.

zFi said...

kau main2 ye dAYAHHH???????? aku taak terlibat dalam aktiviti bermain kepala orang.

hanna manSeez said...

memang besh gile weh!!! terbaik!!!

Hidayah Hanif said...

ahahahaaaa....jom kite naek bukit melawati lagi..ekekekekeke