Thursday, December 30, 2010

entahkan jadi entahkan tidak


Haahaaaa..lagu ni sedang hangat dinyanyikan oleh aku & adik2 aku..sejak bile la budak2 ni nyanyi lagu S.M Salim..aku pon dah terikut2 dah..lol..tapi memang sume2 lagu2nye bes..bleh burn la lagu dengar dalam kete..;)


Tidak mengira manusia, sama saja

Di dalam diam ada hati, ingin bercinta
Orang muda menanggung rindu
Orang lama menanggung ragam
Carilah, pilihlah yang sepadan.

Jika bercinta jangan hanya ikut rasa
Guna akal guna fikiran, berwaspadalah
Sesal dahulu pendapatan,
Kemudian tidak berguna,
Terlajak tindakan merana.

Mata bertentangan mata
Bak minyak di sambar api,
Janganlah asyik bercinta,
Semua kerja tak jadi.

Seperkara usah lupa
Memohon izin doa restu,
saudara, ayah ibu...

Berenang-renang di muara,
Hati-hati di lambung ombak,
Dah berzaman asyik bercinta,
Entahkan jadi entahkan tidak..

Disebut-sebut peribahasa,
Habis madu sepah di buang,
Usahlah begitu hendaknya,
Terlanjur bercinta berkekalan...







p/s: Lagu ni makan dalam liriknye..hahaaa..sape terase padan muke aku

p/s ii: Hahaaa..meluat plak aku tengok kat fb..orang lain bercinte gak..tapi janganlah sampai buat aku muntahdarah sampai rase macam nak suro Malaysia band FB..huhuu..kurang sikit masalah sosial,masalah keluarge, dan segale masalah2 lain..lol

p/s iii: Aku suke lagu ni..sebab lagu nasihat yang beri peringatan kat aku..




Sape2 kawan2 yang takde blog, boleh komen gune Name/URL <--letak name je (Klik kat comment as tu pilih name/URL) (since ramai yang tanye..aku kasi tau la...;p)

Monday, December 27, 2010

Happy 55th anniversary atok & nenek

Saya sayang family saye..;))))))))

Sekitar majlis makan tengah hari bersama keluarga belah emak, bertempat di rumah ayahcik saye..

Raziq sepupu terkecil wat mase ni yang sebok amik gambor macam 1 Malaysia padehal dye nak wat peace..;p


Portluck dari kami..ingat ade kambing golek..upenye kambing sempat lari time nak kene sembelih..

Ayam berempah tu sempat gak la amik resepi dari makngah.. nanti nak try..;)

buttered prawn tak seberape tu hasil dari air tangan emas saye ler..hihihiii

makan time..atok dah duduk dulu..aikk..mane nenek?

laaa..nenek masih kat kerusi lagi..huhuuu..alang sempat je senyum..dari tengah2 kalot boleh stop ye amik nasi..kuikuikui

hahahaa...kebuluran sudah semue..;p

hahahaa...ayahlang..naseb la dayah tak masuk gambo alang yang lobang idong bersawang tu..huhuuu.. razif kontrol plak..padehal dah kebuluq kat situ..ceehhh

okey fine..tau ade fon canggih..takpe2...tunggu la beli iPad nanti..;p

atok yang sudah kekenyangan..;)))))

budak2 yang nak belajar tangkap ikan..

nenek bersame tok nah..;)

Time sume tengah nak berkumpul nak makan kek buy oven get 1 free coklet kek makcu

Makcu wat coklat kek..sebab ade oven baru..tengok la sampai biler la oven tu bertahan..huihuihui..makcu ni tangan tak bedung..kang kek tak jadi kate oven rosak..heheheheee...ampon2..


hahahaaa...orang lain sebok kat dalam..kitorang sebok kait buah belimbing kat luar..ini lah hasilnye..heheheheee


Time nyanyi beday nenek merangkap anniversary atok&nenek.. beserta birthday sekali harung bulan 12..;) 


Tu la kek makcu..SEDAPPPPPPPPP kene puji lebeh sikit..sebab makcu dapat bonus dan weekend ni nak blanje tengok wayang lagi..kene puji2 melambung..heheheheee

Dikesempatan ini walaupon nenek & atok tak bace blog dayah nak ucapkan..

Semoga atok & nenek panjang umor, murah rezeki, diberi kesihatan, diberi ketenangan dan terpelihara dari anasir2 syaitan..aminn

Dayah sayang nenek & atok, terima kasih sebab besar kan dayah, sabar dengan perangai dayah yang suke melawan ni, degil, keras kepale, segale2 yang nenek & atok kene sabar dalam mendidik dan membesarkan dayah sampai jadi orang sekarang ni..

Dayah sentiase doakan Atok & Nenek sehat2 dan happy selalu..

Sekali lagi.. dayah sayang nenek & atok..;)..nenek & atok dayah kat dunie dan akhirat..

LOVE U..;)))))...terime kasih nenek & atok..

Jase nenek & atok memang dayah tak dapat nak balas..sangat besar.. Semoge Allah yang memberi ganjarannye..;))))) aminnn





Sape2 kawan2 yang takde blog, boleh komen gune Name/URL <--letak name je (Klik kat comment as tu pilih name/URL) (since ramai yang tanye..aku kasi tau la...;p)

Thursday, December 23, 2010

Kebahagiaan dalam Perpisahan

Sile abaikan tajuk..saje2 je..dah sume pon sebok pasal lagu tu..lol..
Anyway..sedeh giler weihh korang sume takdeeeeeeee...mati beragan aku nanti..macam mane nii...:(..nak nanges la camni...:((((

Huaaaaaaaa....T_T sume dah tak keje Selestech..okey fine..tinggal la sorang2 kat opis..okey dengan sape2 la yang tinggal..:(

Di kesempatan ini..ingin mengucapkan selamat maju junction jaye..Selamat bekerja, sape2 yang nak ade anak lagi nanti pon selamat mendapat anak..sape2 yang nak berkahwen..selamat bakal pengantin baru..

Ape2 pon keep in touch ya..;)..berharap mendapat semangat baru..jalan mesti ke depan jangan toleh kebelakang pastu jalan..nanti langgar tiang..lol..

Kawan sampai mati..akhirat kite jumpe lagi..;))))...sayang kamu semue..

tak yah letak gambo la ekk..sedeh la nanti tengok..:(



p/s: Wahai bakal suamiku..aku sentiasa mendoakan kesejahteraanmu..panjang umor..murah rezeki...;)))))..walau dimana anda berade...;)))))..walau siape pon anda..

Sape2 kawan2 yang takde blog, boleh komen gune Name/URL <--letak name je (Klik kat comment as tu pilih name/URL) (since ramai yang tanye..aku kasi tau la...;p)

Wednesday, December 22, 2010

Parking STICKER!!! Pink pulak tu..;p

Hahahahaaa...weihh aku teruje gilos sebab dapat parking sticker kaler pink..sebab boleh park dalam bangunan..tak yah la nak menabung serte dapat surat2 cinte dari orang yang sudi menagih duit aku..hahahhaaa..

So pas ni..tak kesah la kot aku ni kalo takat orang2 sekitar PJ ni nak roger2 aku panggil lunch ke nak blanje lunch ke ape ke..tak kesah weihh..sile2..kang kate asik makan kat kafe-kak pah je plak kan kan kan..;p

Hahahahaaa...aku lagi teruje bile dapat sticker pink sebab sebelum ni..time2 aku rajin la nak bayar parking bulanan ni..aku dapat sticker kuning..so sticker kuning ni sangat la kedalam dan terdedah dekat cahaya matahari..memang hangus la kalo nak park kat luar..sebab tu la aku rajin park kat bawah pokok and selalu kene saman ngan MBPJ..huahuahuaaa

p/s: Sticker pink aku dapat dari boss aku..so orang lame punye parking boleh park dalam kawasan bangunan..huihuihui

p/s ii: Aku memang poyo dapat parking sticker pink pon nak kecoh2 macam la Wisma Ali Bawal ni tukar name jadi Wisma Hidayah Hanif...ehh..tapi sape tau kan kan kan...;p

p/s iii: Ajak je la aku makan kat luar..tapi lagi bagus kalo datang jempot aku..memang tak tolak deerrr...

Sape2 kawan2 yang takde blog, boleh komen gune Name/URL <--letak name je (Klik kat comment as tu pilih name/URL) (since ramai yang tanye..aku kasi tau la...;p)

Hadiah untuk diri sendiri

Hari tu aku dah beli kamere untuk diri sendiri..Next year ape ek?..emmm..IPad juge menarik even aku kate tak prektikel..huihuihuihui... kene survey sementare tunggu ade duit...keskeskes..emm..akhir taun next year plak DSLR..huhuuuu...wahwahwah..tahniah untuk diri sendiri kerane bakal dapat hadiah..ekekekeke



Tuesday, December 21, 2010

Cinta Kristal



Sinar matamu bagai api menyambar

Haruskah engkau dan aku sama
Bara restu cintamu aku terpana
Oleh pancaran jernih cinta kristal

Kasih tunjukkan aku murni cintamu pasti
Biar aku ilhamkan akan kesucian
Kasih dan cintamu
Terus memancorrr memancar terus membara

Jangan padamkan mentari cinta
Jangan padamkan jernih cinta kristal
Bawa ku pulang ( 3X )





p/s: Aku suke awie..sebab dye kiut ala2 comel2 manje..hohohoooo

Sape2 kawan2 yang takde blog, boleh komen gune Name/URL <--letak name je (Klik kat comment as tu pilih name/URL) (since ramai yang tanye..aku kasi tau la...;p)

Monday, December 20, 2010

Mate aku juge senyum..

Boss aku kate aku 'Happy Go Lucky' betol la tu..aku suke buat orang lain gelak.. suke sembunyi perasaan sedeh..tapi sesape yang betol2 rapat ngan aku akan tau.. bile aku sedeh.. sebab bile aku sedeh.. aku boleh senyum..tapi mate aku tak senyum... kadang2 aku boleh gelak giler2 tak ingat akhirat..tapi sebenarnye aku tengah nangis giler2 dalam hati.. 

Mata aku tengah senyum kan..

Tenanglah wahai hati...berdoalah ape yang terbaik untuk diri..
Terlalu banyak sakit dari sihat...Percayelah wahai hati...
Allah telah menjanjikan sesuatu nanti..


p/s: Hanye Dia yang mengetahui segalenye..



Saturday, December 18, 2010

(Review) Hantu Kak Limah Balik Rumah

Balik kerje semalam terase macam nak pegi tengok movie.. memandangkan kelmarin aku dah beli 2 tiket Ngankung, alih2 ade hal yang tak dapat dielakkan make ter'burn' la tiket tersebut. Akibat kecewe dengan tak dapat nye tengok Ngangkung. Make semalam aku pon mengajak adik2 ku untuk tengok Hantu Kak Limah Balik Rumah.

So mase nak beli pop corn tetibe adik aku yang bongsu bisik2 kat aku..

"Kak..look at that dem big monstaarrr.."

Aku pon tengoklah..ehh macam kenal..Mimie la..aku pon tegur la dye..hahhaaa...naseb dye ingat aku..dye kate dye dapat kumpul2 kan pondan sekalian nak tengok cerite yang macam kitorang tengok..

Jodoh ke hape..hahahaaaa

So ceritenye memule je dah ade Awie..huhuuu...comei2..di ikuti dengan nampaknye Hantu Kak Limah tu...memang takleh blah aku tengok hantu tu..huhuhuu..

So scene2 seterusnye datanglah segale bomoh nak halau hantu Kak Limah tu.. memang setiap scene tu aku tegelak2 giler2 macam bangang..Wakakakakaa..

So bagi aku semue watak2 dalam tu memang hidop la lawak sempoi dorang.. semue kire macam..'macam2 ragam'lah..

Memang terbaek la wa cakap sama lu..gandingan lawak2 selamber..huhuhuuu...aku kasi 4 dari 5 bintang.. Ending dye agak sedeh..malas nak cerite lebih2 sile tengok sendri..;p





p/s: Hantu Kopek tu boleh lepas plak ekk..bukan sensed ke..huhuhuuuu


kiutnye awie..;))))

Sape2 kawan2 yang takde blog, boleh komen gune Name/URL <--letak name je (Klik kat comment as tu pilih name/URL) (since ramai yang tanye..aku kasi tau la...;p)

Wednesday, December 15, 2010

MALAS!

Kepade sesiape yang ade masalah remeh temeh..sile jangan carik aku..sebab aku rase tak lame lagi aku ni bakal masuk hospital..hahahhaaa...

So sekarang aku malas nak pikir ape2 yang membuat kan aku pening kepale..ade faham? 

ohh okey..aku tak pikir pon pape..tapi mesti terpikir...
aku nak rest..rest in peace..
aku nak lari..tapi aku tak de duit nak lari ke neptune..
okey fine..aku nak cari ketenangan..
aku tau mane nak carik..
ketenangan...
ketenangannn..

Datanglah dikau wahai ketenangan..pergi la dikau segale kegusaran & ke'was-was'an di dalam jiwe ini..
aku perlukan ruang ketenangan..

Ya Allah...................................................aku sedih.....butuh bantuan mu..


Sape2 kawan2 yang takde blog, boleh komen gune Name/URL <--letak name je (Klik kat comment as tu pilih name/URL) (since ramai yang tanye..aku kasi tau la...;p)

Jamuan Perpisahan Cik Teah

uwwwiikkkk...mesej fon ku berbunyik.. okey..hari ni masing2 jadi makan bersame2 kat luar..Mini Reunion cum Majlis Perpisahan la sangat Cik Teah kite.

Destinasi dituju adelah gerai tepi opis aku..hahahaa...bile mane dekat ngan tempat kerje aku tak semestinye aku belanje kan kan kan.. sile tuntut bile aku dah stabil okey..lol

Gerai Kak Pah

Kak Pah kecoh kate aku beli kamere baru..ceittt...

ohh yeahh..babai cik teah.. macam takleh jupe kat andalas kan..;p

 Nekman datang lambat..cik Teah dah makan due pinggan baru sampai..

 itu ema kawan shima..huhuu.. ekin & nekman sedang mencari2 kueh tiaw didalam mangkuk..lol

Shima & blackberry cover yang mngikut baju..;p

Bess weihh.. Nanti aku plak datang tempat korang2 eh..;)))))




Sape2 kawan2 yang takde blog, boleh komen gune Name/URL <--letak name je (Klik kat comment as tu pilih name/URL) (since ramai yang tanye..aku kasi tau la...;p)

Tuesday, December 14, 2010

Sepetang bersame Mak Nyah..;p

Lame tak cuci kerete sendri..lagi2 tgh kat port klang..macam mane aku nak cuci kete eh? So aku pon pegi la anto kedai cuci kete je mase balik keje ritu.. Mase tu aku tgk ade 1 kete je..mesti tak lame sebab dah dekat kol 7ptg..sempat ni nak cuci..sempat la nak solat maghrib.

So sampai2 aku terus kasi kunci kete kat pakcik cuci kete..dan dari kejauhan nampak la seorang gadis yang besar saiznye.. kuar dari kerete tadi dan duduk di kerusi tempat menunggu..dan aku pon menuju ke situ..atas sebab takde orang kat situ..make gadis tadi pon berbual la dengan aku..



Gadis: Mane cap tayar kete awak?

Aku: hilang kot mase wat drift..huhuhu

Gadis: -gelak- oOo..saye kalo tayar pancit..saye tak suke tukar..sanggup tunggu orang datang..tak pon boyfren saye datang..

Aku: OoO yeke..saye pernah tukar due tayar sekali..gare2 terlanggar lobang..

Gadis: ye ke..kalo saye, mintak maaf la..sakit tangan2 nanti..

So aku pon berbual2 la sampai la cerite dari hati ke hati.. aku pon tengok la gambor BF dye..dye cerite jugak ade skendel dengan suami orang.. 

Amaran : Gadis itu adelah maknyah

Dye bercerite yang dye pernah cube berubah, tapi tak boleh..dah try bukan tak try.. Pastu dye ade gak kate, dulu dye patut sambung belajar, tapi bapak dye meninggal..so tak dapat la sambung sampai sekarang.. aku kate takpe.. semuanye ade hikmah.. Ape yang kite nak tak semestinye yang terbaek untuk kite..

Gadis: Tu la..tak semestinye terbaek tuk kite..macam skendel saye tu..laki orang..tapi sayang saye..

aku: (errkkk telah disalahtafsir plak ape aku kate ni nyah..lol)

Gadis: Taste saye sebenarnye yang tinggi..botak2..ade janggut..

Aku: ohh yeke..BF saye tinggi..jangan amik tau..hahahahhaaaa.. sempat lagi aku kenekan

Gadis: Ehh takdelah..prinsip saye..tak suke jadi perampas..dan tak suke dirampas.. macam skendel saye pon..dye tak nak mendue kan bini dye..sebab tu dye carik saye..

Aku: (apekah?macam ini punya olang pon ade ke?lolololol)


So mase nak belah tu..aku kate la..jom amik gambor..

Dye melatah dan terus berpaling..hahaaaaa..

Siap cuci..sampai umah lagi 10 minit kol 8..



p/s: Hilang gak stress aku nyah oii..borak2 ngan ko..

p/s ii: Name nyah tu.. Mimie.. name sebenar..aku intai kat tag dye..Suhaimi.. T____T..

p/s iii: Semoge ko berubah nanti Suhaimi.. aminnn


Sape2 kawan2 yang takde blog, boleh komen gune Name/URL <--letak name je (Klik kat comment as tu pilih name/URL) (since ramai yang tanye..aku kasi tau la...;p)

Monday, December 13, 2010

Jike benar dye jodohku.....

Ya Allah..
Seandainya telah Engkau catatkan..Dia milikku & tercipta buatku..
Satukanlah hatinya dengan hatiku..Titipkanlah kebahagiaan antara kami..
Agar kemesraan itu abadi..

Dan Ya Allah ya tuhan kami..
Seandainya telah Engkau takdirkan..dia bukan milikku..
Bawalah ia jauh dari pandanganku..Luputkanlah ia dari ingatanku..
Dan peliharakanlah aku dari kekecewaan..

Serta Ya Allah ya tuhan kami yang maha mengerti..
Berikanlah aku kekuatan..Melontar bayangannye jauh ke dada langit..
Hilang bersama senja nan merah..Agarku bisa bahagia..Walaupun tanpa bersamanya..

Dan Ya Allah yang tercinta..
Gantikanlah yang hilang..Tumbuhkanlah kembali yang telah patah..
Walau pun tidak sama dengan dirinya..

Ya Allah ya tuhanku..
Pasrahkanlah aku dengan takdirmu..Sesungguhnya ape yang engkau takdirkan..
Adalah yang terbaik untuk ku..Kerana Engkau maha mengetahui..
Segala yang terbaik buat hambamu ini..

Ya Allah..
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku.. Di dunia & di akhirat..
Dengarlah rintihan dari hambamu yang dhaif ini..Jangan Engkau biarkan aku sendirian..
Di dunia ini mahupun di akhirat..Menjurus aku kearah kemaksiatan & kemungkaran..
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman..
Supaya aku dan dia bersama2 dapat membina kesejahteraan hidup..
Ke jalan yang Engkau redhai..Dan kurniakanlah kepadaku keturunan yang soleh & solehah..

Aminn Ya RabbalA'lamin


Sape2 kawan2 yang takde blog, boleh komen gune Name/URL <--letak name je (Klik kat comment as tu pilih name/URL) (since ramai yang tanye..aku kasi tau la...;p)

Saturday, December 11, 2010

Berharap dengan Sangat!

Terlalu banyak perkare2 yg terjadi sebulan due ni..membuatkan aku penat, & kadang2 rase putus ase pon ade..tapi aku tau..& aku pasti..setiap ujian dari Allah..pasti ade hikmahnye..selepas satu..satu ujian dari Nya..membuatkan aku lebih cekal..

Aku sangat berharap..ape2 yang diusehekan..ape yang aku nak..ape yang aku sayang..semue membuahkan hasil..Ya Allah..hanye kepade Nya aku memohon..

Seriusly..aku tak tau nak buat ape..:(((((...sangat2 down..

Thursday, December 9, 2010

Berpeleseran di Kuala Selangor...;P

Hari minggu lepas, aku dan kawan2 ku semase kecil telah pulang ke tempat tumpah milo kami..iaitu Kuale Selangor..;)

Disebabkan Sabtu kami ade kenduri Abdah di K.Selangor & kenduri Huda Jamil pula di Ijok pade ahadnye, make kami telah menidurkan diri di rumah tumpangan yang terletaknye berdekatan Bukit Melawati & bersebelahan Maybank.

Sekitar Kenduri Abdah

 Naseb la sape yang takde dalam gambo2..hihii

Penyerahan Cek RM40juta pecah punggung ke Kuale Selangor kepade pengantin yang dah tukar baju..huhuhuuu

So pade malam harinye, kami telah makan malam di rumah Raihana Jamila yang terletaknye di Kuale Selangor.. mak dye bising2 nape kitorang tak tido umah tu je..

Sekitar makan Malam

Masing2 tgh lapar..huhuhuuuu

So pade malamnye..aku kami bercadang2 nak ke Taman kelip-kelip..tapi takot tutup pulak.. So si Zaza pon dirve la keretenye naik ke Bukit Melawati.

Perghh..kat atas tu..punye la gelap..jam dah pukul 12 lebeh malam..nyaris2 je aku bertukar menjadi cinderela..siap boleh sesat plak kat atas tu..kalo sorang tu..memang naye la weih..gelap lagi..takde orang lagi..dah la siang tu aku baru je cerite pasal dulu2 kat situ ade batu hampar tempat orang pancung kepale pastu darah tu siram kat keliling bukit..eeiii..atot makk..;p

Masing2 senyap je kat atas..aku pon tak berani nak snap2 gambo..kang tersnap mende lain kang..tak ke naye.. huhuu..Cehhh..memasing mase turun tu..baru la bersuare..nak naek sorang2 la hape la..tadi senyap je ye korang..cettt...

Dah alang2 ke K.Selangor..takkan nak tido awal2 plak..kitorang pon menuju ke Tesco Fun Fair. Mahal giler la weih..nak naek yang pelik2 kang seriau plak..kang tercampak ke tercabut ke..tak ke haru..;p

Sekitar Fun fair
Setelah terselamat turun dari Bukit Melawati hepi korang ye..kat atas tadi masing2 diam je ;p

Bes gak dah tue2 main bumper car

 Siap terseliuh urat kentut..


Eye On Kuale Selangor..;p

huhuuu...

So pelbagai perkare menarik yang terjadi sepanjang malam, dari berbual2 kosong, memakan daging sedare sendiri serte mengutuk diri sendri juge tak terlepas dalam topik2 perbincangan kami sebelum tido..;p

so esoknye..begerak la kami ke ijok..;p

Sekitar Kenduri Huda Jamil

berjumpe kawan2 yang lain

membuat halaqah sendiri..macam usrah kat mussola dah..

 tu dye Naqib kite pade hari itu yang memberi tazkirah..ko dok jauh2 pon nekman macam la orang tak tau ko dengan kitorang.. fue dekatnye ko..;p

 Tahniah..;))))

cantik kan..aku amik tau..;p

Bes giler weihh jupe kamu2 semue..rindu banget...nak jupe2 lagi...;))))))

p/s: pelbagai aktiviti yang dapat dilakukan bersame seperti lepak di dalam surau ketike hujan lebat dan juge dapat merase memakai cermin mate gergasi yang amat mahal hargenye & hanye terdapat di Kuale Selangor..& kadang2 Johor..;p



Sape2 kawan2 yang takde blog, boleh komen gune Name/URL <--letak name je (Klik kat comment as tu pilih name/URL) (since ramai yang tanye..aku kasi tau la...;p)

Lagi Boss dari Boss

Bersemangat waja ari ni aku bangun awal..pukul 6.40pg aku dah siap2 dah..
Pukul 6.50pg aku pon nak kuar dari umah..haihhh..mane kunci kete ni..selalu dok dalam handbag..apesal takde plak.. aku geledah handbag, cari bawah kusi, atas meje, bawah katil kot2 la aku terbawak tido semalam

TAKDE!!!!!!!!

Mane pegi nye kunci kete haku niiiii.. aduh..dah la ari ni ade assesment..tu aku beriye bangun2 awal even ujan kat luar..aku masih boleh bangun..punye la bersemangat waja nye..

Aku pon kol la mak aku..mane tau bapak aku teramik..tak dapat..aku kol bapak aku..pon tak dapat..ahhh sudahhh...naye la gini..aku kol mak aku semule, baru dapat..fuhhh lege..pas mak aku tanye bapak aku..memang bapak aku teramik pagi tadi...huuaaaa...apesal boleh teramik plak ni..mesti aku letak kat sebelah tv semalam ni..

(mak&bapak aku balik andalas nak mandi2 pukul 6.30pg tu..aku bukan tak mandi..aku mandi dari air dalam bejana ajaib sudah..ade lagi separuh air dalam tu)

Jam dah pukul 7.10pg..huuuu..ujan kat luar...mau jem ni..aku pon mesej la opis mate aku & boss aku..kate aku maybe lambat..

Bapak & mak aku pon sampai dalam pukul 8.01pg macam tu..huaaaaaa..bapak aku boleh sengeh2 lagi dah teramik kunci aku..huuuu..Boss aku siap dah sampai opis pukul 6 pagi kot tu la sape suro dye tak siap keje..;p..aduh2..ku gapai kunci dan gerak ke opis..jem tak yah cite la..dari Shah Alam kot dah jem..jenuh aku nak sampai PJ..naseb agak awal..dalam 9.15 aku sampai opis..orang2 yang nak dok dtg opis pon sampai dalam kol 10.05pg..naseb aku dah settle sume semalam..huhuhuu...;p

macam mane la boleh teramik sekali?..:(
nanti aku nak beli key chain la..nak asing2 kunci2 umah ngan kete..umah dah la banyak..huihuihui


p/s: naseb la pagi tadi drive kete pon macam kat cameron je sejuknye..;p


Sape2 kawan2 yang takde blog, boleh komen gune Name/URL <--letak name je (Klik kat comment as tu pilih name/URL) (since ramai yang tanye..aku kasi tau la...;p)

Wednesday, December 8, 2010

Bejana ajaib!

Huahuahuaaa..aku dah penat dok berulang alik dari andalas ke port klang gare2 air kat blok aku takde..huhuhuhuuu

Mase memule nak dok kat P.Klang ni..bapak aku de beli satu bejane tempat isi air a.k.a baldi.  Punye la bapak besar nye..memang tak kene langsung la ngan umah aku yang cenonet..;p

Penat gak aku bising2 kat bapak aku sebab mende tu nak masuk pintu toilet pon takleh..tak ke sempit..:(
So kesimpulannye jadi lah tempat letak2 bantal2 & selimut segale bagai kedalamnye (aku taknak letak almari dalam bilik kecik..sempit nnt)

Alih2 la ni umah takde air..huhuuu..make bergune jugak la mende itu..naseb la bapak aku dah lupe..kalo tak mesti dah bangge la tu..membeli barang yang bergune juge akhirnye...;p

Ni lah dye Bejana Ajaib..kejap boleh jadi tempat isi2 bantal..tempat tadah air pon boleh..hihii..nampak kecik je dalam gambor..padahal besar giler..tinggi lagi dari singki..huhuhuuu
 
p/s: Glemer blok aku masuk paper gare2 takdo air..;p link

 

Sape2 kawan2 yang takde blog, boleh komen gune Name/URL <--letak name je (Klik kat comment as tu pilih name/URL) (since ramai yang tanye..aku kasi tau la...;p)

Dear diary 06122010

Kisah di suatu isnin..aku cherry berry so aku ponteng takleh g keje...;p

8.30am : Aku telah di tepon oleh ayahngah aku kerana keretenye rosak. Aku bertanye kalo2 aku perlu mengambilnye di KL..katenye tak perlu kerana aku kurang sihat

Mode : umah aku takde air...

9.30am: Pegi brekpes & mau ke andalas kerana nak mandi

10.00am: Ayahngah kol mintak tolong amik dye g keje sebab kete still takleh start even dah tukar bateri..huhuu
(aku masih bersame mak+ayah lagi kat dalam kerete baru balik brekpes)

10.40am: Sampai umah port klang sebab bubblegum kerete ku di sane.(tanpe mandi aku drive ke KL)

11.00am: "can u meet me around 2pm at Sec 9 Shah Alam"
boss mesej plak..adeyy..waa dah la terber*k2 ni..

11.30am: Kat KL n anta ayahngah ke Puchong

11.50am: Sampai Puchong ayahngah mintak tolong beli barang..

(aku dah pikir2 nak mandi umah ayahlang aku kat Puchong gak)

12.30pm : Settle beli barang + towel gud morning

12.45pm: Naseb dalam kete memang ade sabun,shampu serte berus gigi spare..aku pon mandi kat kedai makan ayahngah aku..huhuuu

1.30pm: Bertolak ke Shah Alam tuk bejumpe boss

2.00pm: Bla...blaa...blaa...blaa..n blaaaa 

3.40pm-5.00pm: Pegi Masjid Negeri Shah Alam

5.30: Sampai Puchong nak amik ayahngah..kedai tutup kol 6.

7.00pm: Stop masjid kat Padang Jawe..tak nak terlepas bace doa Akhir Tahun & Awal Tahun

Malam sampai umahhh..huhuuhuuu

Aku pakai towel gudmorning tu ganti scarf..sebab tak pakai mase pagi tu..
(suar trek grey yg gedobo,baju pink, tudung biru berserte scarf gudmornig..aku jupe boss aku..huhuuu..naseb la labu..;p)


p/s: hari yang kalut tapi bess..hihihiiii...


p/s ii: gedik nye aku ade diary plak..;p



Sape2 kawan2 yang takde blog, boleh komen gune Name/URL <--letak name je (Klik kat comment as tu pilih name/URL) (since ramai yang tanye..aku kasi tau la...;p)

Wednesday, December 1, 2010

Serabut & Stress!!!

Ohh..naseb la aku bukan jenis orang yang suke menyumpah seranah serte mancarut2 tak tentu pasal..
Ini kes start dari saat aku hampir2 nak balik dari opis sampai la ke sekarang..

Aku ke yang tak sabar atau...bilemane perkare2 tersebut terjadi:

1. P&C tapi cukup wat aku sedeh, serabut, tak tau nak wat ape.

2. P&C tapi masih aku boleh 'melantak p kan' mende ni

3. P&C, tetapi cukup membuat aku kecik ati serte merajuk n nyaris ke makan hati

4. Ujan lebat yang mengakibatkan jem teruk lalu mendapat kol dari bonde menyuruh tolong beli tiket wayang tuk adik2 

5. Dari tol Bukit Raje ke Jusco Bukit Raje yang sekangkang kere tu mengambil mase 45minit

6.  Sampai ke Jusco tu masuk2 beratur opkos nye panjang

7. Sampai kat depan kaunter cerite yang nak tgk tu full house plak

8.  Line Maxis hanye emergency ketike kat depan orang jual tiket nak wat kol tanye nak tgk cite pe plak

9, Aku kene keluar dari situ tuk dapatkan coverage. opkos kene beratur balik kan nanti

10. Mase tu aku baru perasan sume Movie2 tu dorang just tampal kat kertas A4 yang dah berconteng2 marker tuk tarikh. (sebab tempat tu tengah renovate)

11. Kol ayah dah masing2 sume tak leh nak decide tengok cite ape.

12.  Sume cerite yang dorang nak tgk tu sampai petang n ade yang dah start

13.  Aku dibisingkan oleh mereke dengan mengatekan "kakak teruklah..kitorang dok umah je takde watpape pon cuti2"

14. Aku terus bayar tiket parking  n balik..tapi..masih jem lagi kat luar 

15.  Aku lalu tol yang mahal ke Port Klang RM2.70 aku memang bekire kalo nak bayar tol

16. Jalan gelap & ujan..

17. Sesat jap sebelum sampai umah

18. Sampai umah tengah mandi air takde

Amacam?terbaek tak..aku ingat dah pukul 1 pagi ke bile sampai umah..rase cam panjang je mase..

p/s: Sume tak jadi hal & terus menjadi perkare kecik je bagi aku kalo perkare ketige tu tak menggangu fikiran aku..serius aku sedih.:(((

p/s ii: Thanx to my fren sebab concern..sayang ko..aku ingat ko kol tadi sebab nak dengar gossip..;p..aku okey je..stress sikit..esok2 okey la..


p/s iii: Mase aku balik dorang pon dah g tgk kat bukit tinggi..huhhh..:(


p/s iv: Aku ingat aku dah tak sampai umah dah tadi mase sesat tu..:(


p/s v:  Tenet okey plak malam ni..ko macam tau2 je aku tengah nak hangen satu badankan.

Sape2 kawan2 yang takde blog, boleh komen gune Name/URL <--letak name je (Klik kat comment as tu pilih name/URL) (since ramai yang tanye..aku kasi tau la...;p)

...

Sakit, Perit, Menangis, Sedeh, Pilu, Terguris

Yee..aku sudah habis kate2..
Aku sedeh di dalam...gembire di luar..
Kenape?
Kerane aku memang begitu..


Tidak tahu mane nak mule... T_T
Tiade ape hendak dikongsi..