Monday, December 13, 2010

Jike benar dye jodohku.....

Ya Allah..
Seandainya telah Engkau catatkan..Dia milikku & tercipta buatku..
Satukanlah hatinya dengan hatiku..Titipkanlah kebahagiaan antara kami..
Agar kemesraan itu abadi..

Dan Ya Allah ya tuhan kami..
Seandainya telah Engkau takdirkan..dia bukan milikku..
Bawalah ia jauh dari pandanganku..Luputkanlah ia dari ingatanku..
Dan peliharakanlah aku dari kekecewaan..

Serta Ya Allah ya tuhan kami yang maha mengerti..
Berikanlah aku kekuatan..Melontar bayangannye jauh ke dada langit..
Hilang bersama senja nan merah..Agarku bisa bahagia..Walaupun tanpa bersamanya..

Dan Ya Allah yang tercinta..
Gantikanlah yang hilang..Tumbuhkanlah kembali yang telah patah..
Walau pun tidak sama dengan dirinya..

Ya Allah ya tuhanku..
Pasrahkanlah aku dengan takdirmu..Sesungguhnya ape yang engkau takdirkan..
Adalah yang terbaik untuk ku..Kerana Engkau maha mengetahui..
Segala yang terbaik buat hambamu ini..

Ya Allah..
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku.. Di dunia & di akhirat..
Dengarlah rintihan dari hambamu yang dhaif ini..Jangan Engkau biarkan aku sendirian..
Di dunia ini mahupun di akhirat..Menjurus aku kearah kemaksiatan & kemungkaran..
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman..
Supaya aku dan dia bersama2 dapat membina kesejahteraan hidup..
Ke jalan yang Engkau redhai..Dan kurniakanlah kepadaku keturunan yang soleh & solehah..

Aminn Ya RabbalA'lamin


Sape2 kawan2 yang takde blog, boleh komen gune Name/URL <--letak name je (Klik kat comment as tu pilih name/URL) (since ramai yang tanye..aku kasi tau la...;p)

5 comments:

MamA mE'YeA said...

Tabahkan Hati,Senyum Sokmo (wlau apa pun rintangan) ada hikmah di sebalik setiap yang berlaku...sesungguhnya setiap kita akan diuji oleh-NYA.
Cayok2x nur hiadayah.....Akak doakan semoga ketemu jua jodoh dayah (xkira ngan sape2x) ehem ehem

awekjb said...

aminnnn...sentiase doakn tok kebahgiaan ko..juz follow ur heart..:)

Hidayah Hanif said...

thanks kak..;))))
thanks juge awekjb..;))))

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

ko rindu spe Dayah?

Hidayah Hanif said...

rindu kat orang yg tak rindu..
lol