Tuesday, December 14, 2010

Sepetang bersame Mak Nyah..;p

Lame tak cuci kerete sendri..lagi2 tgh kat port klang..macam mane aku nak cuci kete eh? So aku pon pegi la anto kedai cuci kete je mase balik keje ritu.. Mase tu aku tgk ade 1 kete je..mesti tak lame sebab dah dekat kol 7ptg..sempat ni nak cuci..sempat la nak solat maghrib.

So sampai2 aku terus kasi kunci kete kat pakcik cuci kete..dan dari kejauhan nampak la seorang gadis yang besar saiznye.. kuar dari kerete tadi dan duduk di kerusi tempat menunggu..dan aku pon menuju ke situ..atas sebab takde orang kat situ..make gadis tadi pon berbual la dengan aku..



Gadis: Mane cap tayar kete awak?

Aku: hilang kot mase wat drift..huhuhu

Gadis: -gelak- oOo..saye kalo tayar pancit..saye tak suke tukar..sanggup tunggu orang datang..tak pon boyfren saye datang..

Aku: OoO yeke..saye pernah tukar due tayar sekali..gare2 terlanggar lobang..

Gadis: ye ke..kalo saye, mintak maaf la..sakit tangan2 nanti..

So aku pon berbual2 la sampai la cerite dari hati ke hati.. aku pon tengok la gambor BF dye..dye cerite jugak ade skendel dengan suami orang.. 

Amaran : Gadis itu adelah maknyah

Dye bercerite yang dye pernah cube berubah, tapi tak boleh..dah try bukan tak try.. Pastu dye ade gak kate, dulu dye patut sambung belajar, tapi bapak dye meninggal..so tak dapat la sambung sampai sekarang.. aku kate takpe.. semuanye ade hikmah.. Ape yang kite nak tak semestinye yang terbaek untuk kite..

Gadis: Tu la..tak semestinye terbaek tuk kite..macam skendel saye tu..laki orang..tapi sayang saye..

aku: (errkkk telah disalahtafsir plak ape aku kate ni nyah..lol)

Gadis: Taste saye sebenarnye yang tinggi..botak2..ade janggut..

Aku: ohh yeke..BF saye tinggi..jangan amik tau..hahahahhaaaa.. sempat lagi aku kenekan

Gadis: Ehh takdelah..prinsip saye..tak suke jadi perampas..dan tak suke dirampas.. macam skendel saye pon..dye tak nak mendue kan bini dye..sebab tu dye carik saye..

Aku: (apekah?macam ini punya olang pon ade ke?lolololol)


So mase nak belah tu..aku kate la..jom amik gambor..

Dye melatah dan terus berpaling..hahaaaaa..

Siap cuci..sampai umah lagi 10 minit kol 8..



p/s: Hilang gak stress aku nyah oii..borak2 ngan ko..

p/s ii: Name nyah tu.. Mimie.. name sebenar..aku intai kat tag dye..Suhaimi.. T____T..

p/s iii: Semoge ko berubah nanti Suhaimi.. aminnn


Sape2 kawan2 yang takde blog, boleh komen gune Name/URL <--letak name je (Klik kat comment as tu pilih name/URL) (since ramai yang tanye..aku kasi tau la...;p)

4 comments:

mizz annie said...

dayah awww...
haha..
ak da ade belog baru skrg..
ngeee~

zFi said...

alaaa ngape tak amik gambar peluk2 gaye gediks sikit hahahahaa

bangkai betul kau nih... ngape tak mintak no fon, boleh kenal2 kan kat man2 jantan hahahahahha

Hidayah Hanif said...

aniee...yaaww... nnt u update i jengok..

ade la nyah..takkan haku nak hupload plakk..hahahaha...aku siap de name kad kot..dye mak andam jugek..nak ke?nnt ko kawen senang la..hahahaaa

ZieSalikan said...

dengan maknyah ati2 tau..hkekekke