Friday, January 7, 2011

Bile drive sambil tido!

Pagi ini seperti pagi2 minggu ni..semangat waja nak bekerje..pagi2 dah kuar umah..drive dengan riang gumbire sambil bernyanyi2 bersame2 kicauan burung di luar tingkap kerete..

Sesampainye di suatu tempat yang dirahsiekan lokasinye.. aku berhenti seketike..kerane ade kelibat tangan melambai2 kat aku..lalu ku perlahankan kerete..dan menyape tangan tersebut..sewaktu aku ingin bergerak semula..ohh persis ade kelibat kerete di belah kiri lalu aku toleh..ehh tiade..dan aku gerakk... 

BRAAPPPPP!!!

Waaaa sudahhh!, apesal bunyik dari belah kanan plak ni..aku tolehh..takde pape..Apeee tuuuu?????seramnyeeeee...lalu ku pecut tak laju la..sebab jem dan tak wat alignment tayar serte driveshaft tak tukar lagi..watpe bawak laju2..

Sesampai nye di tempat parking opis sticker pink

 Sapelaa yang wat jadi calar ni???ni mesti kegiatan paranormal ni..:(


Mintak2 kalo polish boleh hilang..boleh ke?hurmmmm.. :'(


Sape2 kawan2 yang takde blog, boleh komen gune Name/URL <--letak name je (Klik kat comment as tu pilih name/URL) (since ramai yang tanye..aku kasi tau la...;p)

12 comments:

kmvsblogger said...

calar ok lagi..kete pesona aku calar plus kemek lagi..mangkuk ayun mana entah langgar pastu blah je..

Adam Haiqal said...

rasanya kalau polish tu xhilang kot.
tgk jgk laa.klu calar dalam,mmg xleh la ilg..mcm adam nye myv pun,calar jgk..tonyoh ngn wat polish natang tu pun xleh ilg sbb calar dalam..:)

QaRaMi HasHim said...

tgk tahap kecalaran la.. kdg2 leh ilang, kadang tak.. kesiannyaaa..
hantu mana la kerjakan tu..

mizz annie said...

laaa..ape jadik weh?

Hidayah Hanif said...

kmvsblogger: yeke..siannyee..Kemik jugek tuu...

Adam: harap2 hilang lahh..naye je nanti..huhuhuuu

Qarami: Hantu tu wujud bile kite dalam keadaan bawah sedar..

Anie..momok wat..hihihihiii

hakeem kira said...

kalo calar boleh gosok balik . kalo kemek yg kena ketuk . susah sikit

Aqila Safuan said...

laa. taksedar ke kereta terguris badannya ? kesian . tape dugaan nih .



http://aqilasafuan.blogspot.com/2011/01/bowling-longkang.html

jomsantaisekejap said...

Ada beberapa jenis polish yang boleh hilangkan sedikit kesan calar, cuma kalau yang dalam tu kenalah cat balik..sekarang ni pun dan ada yang jual dalam botol untuk touch up colour ikut warna kereta...
so cubalah.

fara feroza said...

nasib calar je...:) sebenarnya tak paham sangt cite ni ..sory ( ape kelembabnye aku ni..)




AJL kak pah manang.!!

Hidayah Hanif said...

tu la pasal..waduh2..ehh ade yang ikot kaler kete..nanti nak carik la..time ade duit nanti..hahahaa..time ni la nak kemek la calar la ape la..nyampahh...;p

@fara: citenye bermule di satu pagi..hehehee..

AesyaZealous said...

wow. hantu calar2..heheh

Anonymous said...

teruk tu...
calar pun mcm kasar sgt..!!
kalu polish xsemua ilang..