Wednesday, November 24, 2010

Tunang!!!

Tadi mase aku dok nak anto barang kat subang dalam jem, aku dok dengar la opis mate aku membebel pasal 'X' tunang dye..macam2 la dye cerite yang mengatekan sekarang dye taknak tunang awal.
So aku tanye la perlu ke bertunang..n dye pon Bla..bla..blaa..blaaaa...membebel cakap pendapat dye sampai tetibe radio maen lagu Paramore The Only Exception n aku pon lost jap..Uuuuu aree..lol.

Perlukah bertunang?

Bertunang dalam islam : Pihak lelaki menyatekan hasrat untuk berkahwin kepade pihak perempuan & pihak perempuan bersetuju..

Contoh: 

Wa: Weeiihh wa rase nak kawen ngan lu laa..
Lu: Wa tak kesah..wa on je..;p

Kande: Dinde..sudi tak kirenye dinde menjadi suri di hati kande untuk selame lamenye
Dinde: (senyum & malu2 kucing tande setuju..lol)

U : I nak kawen ngan U..U nak tak?
I : Nakkkk!!!!!!..lol


Make jatuhla akan iye BERTUNANG itu walaupun tanpe ibu-bapa atau saudara mara yang lain..
Dengan syarat Perempuan tu waras & baligh.

Kalo tak cukup syarat, baru la pihak wali yang kene tolong setujukan.

Sumber: Ustaz Azhar..;)))))


p/s: Korang dah bertunang ke belom?hihihihiiiiiiiiii


p/s ii: To opis mate..memang bukan niat aku bawak ko sekali tadi tuk menjadi kulikang angkat barang tapi untuk tunjuk jalan..huhuhuuu


p/s iii: aku tengah kumpul duit nak masuk meminang anak terune orang..;p


Sape2 kawan2 yang takde blog, boleh komen gune Name/URL <--letak name je (Klik kat comment as tu pilih name/URL) (since ramai yang tanye..aku kasi tau la...;p)

6 comments:

LadyBird said...

kenal dulu betul2 baru bg kata setuju ek :P..
hihihihi.. bhy kan..

dah tunang ke?

Hidayah Hanif said...

kehkehkeh..bertunang ikut adat blom la pulak..kuikuikuikui

Iman Carter said...

btunang lah anda

Hidayah Hanif said...

tgh kumpul duit nak masuk meminang la ni..huhuhuuu

zFi said...

haaa tgk macam aku relek je kan??? jadikan lah aku idola kau hahahhahaha

Hidayah Hanif said...

relax la sangat weihhh...yelahhh..cepat2 sikit kawen cik semut..aku tgk ko pon dah semacam je..ekekeekekee