Thursday, February 10, 2011

Ekor Drago PUTUS!!!!

Ini adelah Iguana sejenis reptile yang telah dibeli oleh adik aku.

 Name Iguana ini adelah Drago..

Drago ni sepatutnye adik aku bawak hostel dye, alih2 tak jadi pulak. Ape yang aku tau, Drago ni jenis tak bergerak..diam je kan.. tapi nak dijadikan cerite..aku balik kerje kelmarin mase nak bukak pintu, aku tengok Si Drago ni dah kat luar umah kat tempat Benny ngan Brownie duduk. 

Aikkk...camane ko boleh kuar, aku tengok sliding door tutup rapat. Tengok cage dye kat dalam umah dah ternganga. Sah la dye tolak2 nak kuar pastu kuar umah ikot lubang2 kat dinding. Aku carik2 Benny dah nyorok dalam longkang. Sahla dah kene libas ngan Si Drago ni..hahahahhaaa..Sehat ko berjemur kat tengah panas kannn...tau tak kat luar ni ade Taiko ngan Mancho..kene ngap baru tau..hahahhaaa...


Time ni Drago kuar rumah lagi sekali pastu nyorok dalam longkang. kan dah kene mandi..padan muke..huhuhuuu...Kejam gak adik aku jirus dye..hahahaa..tapi dye suke..sekejap je pegang ekor camni..pastu gosok2 badan..

 Mase aku balik kerje semalam aku nak kasi makan Drago, tetibe tengok ekor dye dah pendek...
waaaaa tidakkkk.. :(((((...kesiannyeee...kenape boleh tercabut..padehal dok sekor2 je dalam cage..

 Kesiannyeeeeee...:(((((((


Geli kott..eeeiiiii..tak pegang aku..adik aku yang pegang..hahahhaaa

Drago dalam keadaan sehat, cume luke sikit..aku google2 gak, ekor iguana memang boleh tercabut, same la spesis cicak. Lege aku..huhuuu..kesian plak..time aku suap makan dye nak libas si taiko yang tetibe duduk sebelah aku..tapi tak kene..yang kene tangan aku laa..cisss..siann dyee.. takpe2..nanti tumbuh ekor baru ekk...;)

p/s: Ekor tu dah buang belum..ke still ade kat lantai..eeeiiii...



Sape2 kawan2 yang takde blog, boleh komen gune Name/URL <--letak name je (Klik kat comment as tu pilih name/URL) (since ramai yang tanye..aku kasi tau la...;p)

7 comments:

tengkorakemas said...

untuk aku lebih memahami dunia Drago, aku nak tau Benny dan Taiko tu apa?hehe

Hidayah Hanif said...

keskeskes...lupe nak link..

Benny tu arnab aku..
Taiko kucing aku..hehehehehehee

A'IM said...

haha...dia dah matang ler tu namamya

mizz annie said...

aaaa..
bole tecabut eh ekor die..
eww eww..

::nuRuLaDHar:: said...

alaaa..cian die ekor putus..sob2..law nurul pun xkan pegang..geli! HAHA :P

Hidayah Hanif said...

tu la pasaallllll...kenape macam cicak plak niiii...geli weihhhhhh..;p

Anonymous said...

menarik ceritanya gan

salam
Belajar SEO